Krediet met Onderpand

Kredietwaardigheid Basell verlaagd

AMSTERDAM (Dow Jones) – De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poors heeft de kredietwaardigheid van Basell, een voormalig joint venture van Shell en Basf, verlaagd van BBB- naar BB+. De beslissing komt nadat het Brits-Nederlandse olieconcern Shell en het Duitse chemieconcern Basf hun belang voor 4,4 miljard dollar in Basell verkopen aan een consortium geleid door Access Industries.

Banken onverantwoord met kredieten voor minima

‘Banken onverantwoord met kredieten voor minima’ Uitgegeven: 10 maart 2005 07:46 Laatst gewijzigd: 10 maart 2005 08:22

Rabobank wil snel consumentenkrediet

AMSTERDAM (ANP) – Rabobank wil zich op de markt van het snelle consumentenkrediet gaan storten. Binnen een half tot driekwart jaar zal een verkoopnetwerk zijn opgezet, zei bestuursvoorzitter B. Heemskerk in een interview met het NRC Handelsblad. Dit gebeurt mogelijk onder een andere naam dan Rabobank. Rabobank hanteert nu nog veelal lange procedures.

ABN Amro overtreft verwachtingen

AMSTERDAM (DFT/ANP) – ABN Amro denkt over geheel 2003 de nettowinst met 25% te kunnen laten groeien tot boven de 3 miljard euro. Dat maakte de bank bekend bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal. In die periode groeide de winst met 40,8% tot 832 miljoen euro. Analisten hadden vooraf een winst van gemiddeld 699 miljoen euro ingeschat.